riz_1

Πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή ρυζιού με λαχανικά που έφτιαξα μια μέρα θέλοντας να κάνω ένα διαφορετικό ρύζι από τα συνηθισμένα. Έχει μια εξωτική πινελιά, λόγω των μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. ρύζι
  • 200 γρ. κατεψυγμένα λαχανικά ανάμεικτα
  • 2 μεσαίες πιπεριές (κόκκινη και πράσινη)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες μεσαίες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς (προαιρετικό, για έξτρα χρώμα)
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Πώς το κάνουμε:

  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι για ένα λεπτό, αφού το έχουμε ψιλοκόψει, προσθέτοντας το σκόρδο επίσης ψιλοκομμένο.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ανάμεικτα λαχανικά και σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν λιγάκι, για περίπου 5 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για ένα λεπτό να βγάλουν τα αρώματά τους, και ρίχνουμε κατόπιν το ρύζι μέχρι να γυαλίσει λίγο.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλατοπίπερο και 2 φλυτζάνια τσαγιού ζεστό νερό.
  5. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.
  6. Μόλις είναι έτοιμο, το σβήνουμε αλλά το αφήνουμε στο μάτι με μια πετσέτα από πάνω.
  7. Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και μανιτάρια ή και άλλα λαχανικά που θεωρείτε ότι ταιριάζουν.

ΠΗΓΗ: http://www.sintagespareas.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *