tgl_1

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο (500γρ) ταλιατέλες,
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 δέσμες σπανάκι,
½ φλ. άσπρο κρασί,
1 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες,
½ κουταλάκι ζάχαρη,
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας,
1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη,
½ φλ. γραβιέρα τριμμένη,
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
1 κύβο ζωμού λαχανικών,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι.

tgl_2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Κόβετε το σπανάκι με τα χέρια και το προσθέτετε στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ακολούθως, ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να σιγοβράσει για λίγο. Στη συνέχεια, βάζετε τις ντομάτες και μόλις πάρουν μια βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με κοχλαστό νερό, βάζετε το ζωμό και βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τη σάλτσα και τη γραβιέρα. Ανακατεύετε πολύ καλά και απλώνετε όλο το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

ΠΗΓΗ: http://www.xrysesyntages.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *