epidorpia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όσο αφορά τα υγιεινά σπιτικά παγωμένα επιδόρπια, οι γρανίτες είναι μόνο η αρχή. Από παγωτά μέχρι κεκάκια με 30 μόνο θερμίδες, υπάρχουν πολλοί τρόποι να φας κάτι γλυκό και να μην το μετανιώσεις μετά.

Και από την στιγμή που κάνει όλο και περισσότερη ζέστη, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δοκιμάσεις κάτι δροσερό και αναζωογονητικό. Δες παρακάτω τις 7 καλύτερες συνταγές για παγωμένα επιδόρπια που μπορείς να κάνεις όλο το καλοκαίρι.

 

Παγωμένα επιδόρπια για να φας χωρίς ενοχές

 

1. Παγωμένα κεκάκια με γιαούρτι

epidorpia1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένας συνδυασμός 2 επιδορπίων που λατρεύεις. Αυτά τα κεκάκια με τις 30 μόνο θερμίδες φτιάχνονται πολύ εύκολα με γιαούρτι, μπανάνες και φράουλες.

Υλικά

  • 255 γραμμάρια γιαούρτι με βανίλια
  • 8 φράουλες
  • μισή μπανάνα ώριμη
  • 1 κουταλάκι τσαγιού κομματάκια σοκολάτας

 

Εκτέλεση

Τοποθέτησε 12 μικρές κούπες για κεκάκια από σιλικόνη επάνω σε ένα δίσκο ή σε μια σανίδα κοπής.

Γέμισε κάθε μια κούπα με γιαούρτι μέχρι τη μέση.

Πολτοποίησε τις φράουλες και τη μπανάνα. Πρόσθεσε μια κουταλιά σε κάθε κούπα. Πρόσθεσε τόσο ώστε να μη φαίνεται η λευκή βάση.

Πρόσθεσε μια μικρή κουταλιά από το γιαούρτι σε κάθε κεκάκι. Ρίξε μερικά κομματάκια σοκολάτας από πάνω. Βάλε τον δίσκο στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.

Αφαίρεσε από την κατάψυξη και άφησε τα να ξεπαγώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρεις.

 

2. Γρανίτα από σμέουρα και ανανά

epidorpia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι σπόροι chia που προστίθενται σε αυτό το γλυκό προσθέτουν μια απίστευτη υφή στη γρανίτα, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και είναι γεμάτη βιταμίνες.

Υλικά

  • 1 κούπα παγωμένα σμέουρα
  • 1 κούπα παγωμένος ανανάς
  • 1/3 κούπας σπόροι chia
  • 1/2 κούπα χυμός πορτοκάλι
  • 1/4 κούπας νερό

Εκτέλεση

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συνδυάσεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, και μετά να ρίξεις το μείγμα σε καλούπια γρανίτας και να τα βάλεις στην κατάψυξη.

 

3. Cheesecake φράουλα

epidorpia3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

  • 1 κούπα ωμά κάσιους
  • 1 κούπα πεκάν
  • 6 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
  • 1/4 κούπας άγλυκη καρύδα, τριμμένη
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 3/4 κούπας φράουλες
  • 2 κουταλιές σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλιά σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας κομματάκια σοκολάτας υγείας

Εκτέλεση

Μούλιασε τα κάσιους για 4 τουλάχιστον ώρες (ή από το βράδυ).

Πρόσθεσε τα πεκάν, τους χουρμάδες, την καρύδα και το θαλασσινό αλάτι σε ένα μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη.

Βάλε τη ζύμη σε 22 βάσεις από κεκάκια και πίεσε τη με τα δάχτυλα και το πίσω μέρος του κουταλιού.

Τοποθέτησε τις βάσεις των cheesecakes στην κατάψυξη ενώ φτιάχνεις τη γέμιση με τη φράουλα.

Καθάρισε και στέγνωσε το μπλέντερ. Στράγγιξε τα κάσιους και πρόσθεσε τα μαζί με τις φράουλες, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και ανακάτεψε τα για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μια παχιά, κρεμώδης γέμιση.

Βγάλε τις βάσεις από την κατάψυξη και γέμισε τες με τη γέμιση. Ρίξε από πάνω μερικά κομματάκια σοκολάτας και πάγωσε για τουλάχιστον 1 ώρα.

Άφησε τα να ξεπαγώσουν για 15 λεπτά πριν τα σερβίρεις.

 

4.Παγωτό σοκολάτα

epidorpia4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

  • 2 μπανάνες
  • 1 κουταλιά σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • κομματάκια σοκολάτας υγείας

Εκτέλεση

Ξεφλούδισε τις μπανάνες, κόψε τες και τοποθέτησε τες μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο ή σε ένα σακουλάκι αποθήκευσης τροφίμων.

Πάγωσε για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βάλε τις παγωμένες μπανάνες και το κακάο σε ένα μπλέντερ, και ανακάτεψε για αρκετά λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Στην αρχή θα σου φαίνεται τραγανιστό, αλλά καθώς θα λιώνουν οι μπανάνες, θα δεις πόσο κρεμώδη γίνεται.

Βάλε μια κουταλιά σε ένα μπολ, ρίξε από πάνω μερικά κομματάκια σοκολάτας και απόλαυσε το!

 

5. Παγωτό μάνγκο

epidorpia5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

  • 1 κούπα παγωμένα κομμάτια μάνγκο
  • 2 παγωμένες μπανάνες (αφαίρεσε τις φλούδες πριν τις βάλεις στην κατάψυξη)
  • σοκολάτα υγείας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κόψε τις μπανάνες και τοποθέτησε τες σε ένα μπλέντερ μαζί με το παγωμένο μάνγκο.

Ανακάτεψε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και απόλαυσε το αμέσως όπως είναι ή ρίχνοντας κομματάκια σοκολάτας υγείας από επάνω.

 

6. Γρανίτα με γιαούρτι και μαρμελάδα

epidorpia6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

  • 2 κούπες γιαούρτι απλό ή με βανίλια
  • 1/2 κούπα μαρμελάδα φράουλα
  • 2 κράκερ

Εκτέλεση

Η συνταγή αυτή είναι τόσο απλή που μπορούν να σε βοηθήσουν ακόμη και τα παιδιά σου! Βάλε τα κράκερ σε μια σακούλα και πίεσε τα μέχρι να γίνουν κομματάκια.

Γέμισε το 1/3 από τα καλούπια της γρανίτας με γιαούρτι. Το παιδί σου μπορεί να είναι υπεύθυνο για το ίσο γέμισμα κάθε καλουπιού.

Ρίξε λίγο από τα κράκερ επάνω στο γιαούρτι και μετά 1 κουταλάκι γλυκού μαρμελάδα.

Από πάνω βάλε άλλη μια στρώση γιαουρτιού, μαζί με κράκερ και μαρμελάδα, όπως έκανες παραπάνω.

Αν υπάρχει ακόμη χώρος, βάλε μια κουταλιά γιαούρτι και μετά κλείσε τα καλούπια.

Πάγωσε όλο το βράδυ και απόλαυσε τα την επόμενη! Για να βγάλεις τις γρανίτες από τα καλούπια, βάλε τα κάτω από χλιαρό νερό για 30 δευτερόλεπτα.

 

7. Παγωτό κεράσι με σοκολάτα

epidorpia7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

  • 2 κούπες κεράσια, φρέσκα
  • 1/2 μπανάνα
  • 1/2 κούπα άγλυκο γάλα αμυγδάλου
  • 3 κουταλιές σούπας κομματάκια σοκολάτας υγείας

Εκτέλεση

Πλύνε και στράγγιξε τα κεράσια, και μετά αφαίρεσε τα κουκούτσια. Βάλε τα σε ένα σακουλάκι αποθήκευσης τροφίμων και τοποθέτησε τα στην κατάψυξη. Πάγωσε τα για 3 τουλάχιστον ώρες.

Ξεφλούδισε μια μπανάνα, και βάλε τη μισή στο μπλέντερ.

Βάλε 1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου μέσα σε παγοκύστες και βάλε στην κατάψυξη για 3 τουλάχιστον ώρες.

Βάλε τα παγωμένα κεράσια, τη μισή παγωμένη μπανάνα, τα παγάκια από γάλα αμυγδάλου, και το 1/4 κούπας φρέσκο γάλα αμυγδάλου σε ένα μπλέντερ. Ανακάτεψε μέχρι να έχεις ένα απαλό μείγμα.

Πρόσθεσε μέσα κομματάκια σοκολάτας και απόλαυσε το αμέσως!

 

 
ΠΗΓΗ : http://www.evida.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *